Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Sıcak Hava Kalp Krizi Riskini Arttırıyor!

Yapılan araştırmalar, sıcak dalgalarının kalp krizi riskini arttırdığını ortaya koydu. Uzmanlar bu konuda uyarılarda bulunuyor.

Sıcak Hava Kalp Krizini Tetikliyor

Uzmanlar, vücut ısısını dengelemek için sıcak havalarda kalbin daha hızlı çalıştığını belirtiyor. Sıcak hava, deri altındaki damarları genişleterek kan akışını artırır. Bu durum kalbin normalden daha fazla çalışmasına yol açar ve özellikle kalp-damar hastalığı olan kişilerde risk oluşturabilir.

Kalp damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, kronik böbrek yetmezliği, kalp yetersizliği veya by-pass geçmişi olan kişilerde riskin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

Sıvı ve Mineral Kaybı Riski

Terleme ile birlikte vücuttan su ve tuzun kaybolduğunu vurgulayan uzmanlar, yeterli sıvı alınmazsa tansiyon düşüklüğü, bayılma ve ciddi ritim bozukluklarının yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Egzersiz ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sıcak yaz günlerinde yoğun fiziksel aktivitenin kalp krizi riskini artırabileceğine dikkat çeken uzmanlar, spor yaparken güneşin en dik olduğu saatlerden kaçınılması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, ilaçların düzenli kullanımı, yeterli sıvı tüketimi ve aşırı fiziksel aktivitelerin sıcak saatlerde yapılmaması gerektiği vurgulanıyor.

Belirtileri Ciddiye Alın

Eğer nefes darlığı, göğüs ağrısı, çarpıntı, baş dönmesi gibi belirtiler hissedilirse vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiği üzerinde duruluyor. Özellikle kalp hastaları ve ileri yaş grubundaki bireylerin dikkatli olması gerekiyor.

Related Posts

Afyon Devlet Hastanesi’ne Operasyon!

Afyon Devlet Hastanesi’nde aralarında hemşire ve idari personelin de bulunduğu 50 çalışan, narkotik içerikli ilaçları yasa dışı yollarla uyuşturucu olarak satmak ve hastane içinde tefecilik faaliyeti yürütmek suçlamalarıyla gözaltına alındığı bildirildi. 

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Çocuklar sözlerden çok davranışlara inanıyor! ‘İdeal baba’ nasıl olmalı?

Babasıyla sağlıklı bir bağ kuran çocukların, özgüveni yüksek, duygularını yönetebilen ve sosyal ilişkilerde başarılı bireyler olarak geliştiklerini vurgulayan Çocuk-Ergen Uzman Klinik Psikolog Eda Ergür, baba figürünün çocuğun hayatındaki yeri ve önemi hakkında bilgi verdi.

‘Göz nezlesinde her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır’: Dikkat göz şeklini bozabilir!

Göz nezlesinin tedavisinde ilaçlardan çok korunma önlemlerinin belirleyici olduğunu özellikle gözleri kaşımaktan kaçınılması gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Serdar Marol, “Her kaşıma, bir sonraki kaşıntıyı artırır. Bu zincir özellikle çocuklarda kalıcı göz şekil bozukluklarına, hatta keratokonus gibi ilerleyici göz hastalıklarına neden olabilir. Gözlerin kesinlikle kaşınmaması gerekir” dedi.